Selectează o Pagină

Despre

Grupurile Restaurarea Inimii Tale (RIT) se desfășoară în Mediaș și au ca scop procesarea durerii în vederea restaurării inimii. Problemele emoționale încep de obicei in copilărie și au ca sursa dureri nerezolvate. Lucrurile dureroase (evenimente, situații, circumstanțe, cuvinte, etc) pot sa ne perturbe viața, iar dacă durerea rămâne nerezolvata este și mai distrugătoare. Când înfruntăm lucrurile dureroase într-un mod corect, în cele din urma obținem rezultate benefice pentru viețile noastre, chiar dacă uneori acest lucru ia timp. Ajutorul potrivit este și el esențial in procesarea durerii. Pe de altă parte, dacă nu înfruntăm trauma (prin negarea durerii sau minimalizarea ei, etc), durerea poate genera probleme serioase care ne vor afecta.

Grupurile „Restaurarea Inimii Tale” (RIT) sunt organizate in America de Worldwide Discipleship Association. La întâlnirile de grup se lucrează după un material pe care îl primiți în format print si grupul are un caracter creștin (dar nu se tine cont de denominațiunile creștine din care faceți parte).

Programul nostru, „Restaurarea inimii”, pregăteşte, persoane din biserici și pe cei care slujesc in diferite programe de ajutorare, pentru a conduce, pe cei în nevoie, printr-un proces de vindecare al relațiilor interumane si in relația cu Dumnezeu. În acest sens sunt puse la dispoziție materialele scrise şi de curs.

Programul de pregătire este deci pe domeniul de îndrumare /conducere. Specific, este vorba de îndrumare pe parcursul procesului de vindecare emoționala. Programul se finalizează cu un atestat de participare în acest domeniu al îndrumării, conducerii.

Crezul nostru este acela ca vindecarea emoțională și relațională este parte integranta din învățătura și umblarea Domnului Isus, din a fi ucenicul Lui. Credem că rezultatul restaurării sunt oameni mai sănătoși, familii, biserici sănătoase și o comunitate mai sănătoasa.

Ce este programul „Restaurarea inimii”?

RYH este un proces, intițiat de WDA Restorative Team pentru a fi de ajutor în procesul creșterii și vindecării relaționale și emoționale. RYH începe cu un program intens de învățare. Scopul este  a creea lideri, in principal in biserici, lideri ce vor fi capabili la rândul lor sa înceapă propriul lor program de ajutorare a celor in nevoie, in procesul de vindecare.

Programul RYH dureaza aproximativ 1 an . Include invatatura teoretica și practică pe baza experiențelor in și despre probleme emoționale. In timpul acestui program liderii RYH vor confrunta propriile probleme emoționale și vor învăța abordări principiale ale emoțiilor, relațiilor, problemelor din copilărie și ale unui adult.

WDA Restorative Team pune la dispoziție cărți care pot fi folosite atât în grupuri cât și ca manuale individuale pentru a ajuta liderii RYH.

restaurarea inimii tale